EUROPEAN CERTIFICATION BODY este un organism de certificare cu acreditare internationala acordata de ASCB  Accreditation Service for Certifying Bodies, organism de acreditare cu sediul in UK.

  • ASCB este un organism de acreditare independent si imparţial. Operând în peste 25 de tari in toata lumea, ASCB este considerat a fi cel mai mare organism de acreditare independent.
  • Înfiinţata în 1995, organizaţia a fost un jucator important si persistent în domeniul acreditării, cunoscut si respectat pentru  inovatia şi respectul faţă de menţinerea viguroasa a integritatii şi imparţialitatii, care sunt semnul distinctiv al asigurarii calităţii profesionale.

Toate organizaţiile acreditate sunt entităşi comerciale independente cu nicio altă  legătură cu ASCB, alta decât obligaţia contractuală de a menţine statutul de acreditat.

  • ASCB a implementat noi metode de acreditare, care permit analiza comparativă prin evaluarea organismului de certificare prin performanţă. S-a mers mult mai departe decât doar “Da”/“Nu” în procesul de acreditare. Obiectivul  de raportare a acreditarii  permite monitorizarea performanţei organismelor de certificare an de an si ofera posibilitatea de a stabili, în detaliu, modul în care organismele de certificare ating nivelul de excelenţă impus.
  • Acreditarea de către o autoritate independentă înseamnă că, atunci când alegeţi un organism de certificare pentru a evalua activităţile dumneavoastră alegeţi pe cineva care a fost evaluat conform standardelor definite. Veţi şti că au propriul sistem de operare şi procedurile documentate pentru atingerea intereselor dumneavoastră.

Acreditarea furnizată de către ASCB asigură un nivel maxim de incredere.​

Verifica aici lista tarilor unde EUROPEAN CERTIFICATION BODY poate oferi certificare.